Mixels

De Medivals

De Medivals – CAMILLOT, MIXADEL en PALADUM – zien eruit alsof ze uit het verleden komen, maar ze wonen in de moderne Mixelwereld.

De Mixies

De Mixies – JAMZY, TAPSY en TRUMPSY – zijn een leuke, nieuwe toevoeging aan het groeiend aantal personages en stammen. Elk van hen lijkt op een ander instrument uit het muzikale universum.

De Mixopolis Police

De Mixopolis Police – KUFFS, BUSTO en TIKETZ – zie je altijd in de vorm van een voorwerp van de politie: helmen, zwaailichten, sirenes en motoren. Hun stammenkleuren zijn altijd rood, wit, zwart en blauw.

Glorp Corp

Dit is de slijmerigste stam van allemaal. Glurt, Glomp, Torts, Slusho, Gurggle en Dribbal wonen vlak bij de aardkorst. Ze voelen zich lekker bij de algen in het riool en de vieze luiers op de vuilnisbelt.

De Munchos

Het is altijd lachen met de Munchos - Snax, Berp en Vaka-Waka - als je ze tenminste kunt verstaan. Ze hebben altijd een volle mond, dus pas op voor hun gespetter als ze praten.

De Weldos

De Weldos – Kramm, Forx en Wuzzo – zijn de onopvallende harde werkers van de Mixelplaneet. Hun hele leven draait om het uitvoeren van één functie op het gebied van dingen maken en repareren. Ze combineren steen en metaal om allerlei soorten gereedschap te maken.

De Frosticons

Maak kennis met Chilbo, Krog, Snoof, Flurr, Lunk en Slumbo van de stam Frosticons.

De Lixers

Mød Spugg, Tungster og Turg fra stammen Lixerne.

De Klinkers

Maak kennis met Gox, Jinky en Kamzo van de stam Klinkers.

De Orbitons

Dit zijn Niksput, Nurp-Naut en Rokit van de stam Orbitons.

De Infernites

Dit zijn Flain, Zorch, Vulk, Burnard, Flamzer en Meltus van de stam Infernites.

De Glowkies

Dit zijn Boogly, Globert en Vampos van de stam Glowkies.

Scorpi

Deze jongen met uitpuilende ogen houdt van knuffelen, maar dat is lastig als je puntige lichaamsdelen hebt. Net als de andere leden van de Spikels is Scorpi een hartelijk personage.

Footi

Deze slungelige, onvoorspelbare energiekeling is gek op huppelen, springen en dansen, zelfs met zijn enorm grote, puntige voeten.

Hoogi

Hij geeft graag knuffels, ondanks dat knuffelen lastig kan zijn met zijn puntige klauwen. Hoogi vergeet vaak dat hij vol gevaarlijke stekels zit, net als de rest van de Spikels.

Wizwuz

Wizwuz boert een magisch, blauw parfum uit en hangt naar beneden aan zijn haakvormige staart. Hij is al met al een beetje een artiest!

Magnifo

Magnifieke Magnifo is een goochelaar met superveel zelfvertrouwen. Hij heeft twee speciale toverstokken en stopt al zijn energie in elke goochelshow.

Mesmo

Mesmo is een tovergenie met vleugels en hij heeft zelfs toverhoeden op zijn ogen! Hij is paars, net als de rest van de stam Wiztastics, en hij kan goed toverspreuken gebruiken!

Flurr

Flurr is de meest 'wakkere' Frosticon die nooit moe lijkt te worden. Daardoor is hij automatisch de leider. Hij is van nature nieuwsgierig en verkent graag het land van de Frosticons, waarbij hij altijd oplet of er problemen zijn.

Lunk

Lunk is de 'langzame' Frosticon. Wat hij mist aan slimheid en gratie, maakt hij goed met een standvastig karakter. Hij loopt raar te waggelen op ijs en houdt zichzelf in evenwicht met zijn kleine, stompe handjes.

Slumbo

Slumbo is de 'slaperige' Frosticon en alleen een aardbeving kan hem wakker maken. Hij valt op de meest onhandige tijden in slaap, zoals halverwege de lunch of als hij van een berg valt.

Kraw

Kraw is de leider van de Flexers. Hij is klein van stuk, maar heeft een gigantisch ego en hij denkt dat hij de slimste Mixel ooit is. Kraw daagt iedereen graag uit voor een wedstrijdje in vindingrijkheid.

Tentro

Tentro is de sterkste van de Flexers, maar ook de gevoeligste. Hij heeft weinig zelfvertrouwen en raakt op de meest onhandige tijden in de problemen. Hij heeft gewoon veel liefde en genegenheid nodig.

Balk

Balks hoofd is echt geweldig. Het is net een rubberen hamer en hij kan er alles wat hij tegenkomt mee rammen, slaan, vermorzelen en stompen.

Jawg

Jawg is een erg loyale en dierlijke Mixel en hij leidt de Fang Gang. Niets houdt hem tegen om zijn stam te beschermen met zijn ongelofelijk grote en onverwoestbare tanden waarmee hij indringers bijt.

Gobba

Gobba is lid van de Fang Gang en heeft supergoede smaakpapillen. Door zijn zweepachtige, lange tong kan hij ongelofelijk goed proeven en hij kan er zelfs verloren voorwerpen mee opsporen, zoals een bloedhond dat zou doen.

Chomly

Chomly is een slome afvalpers. Hou je handen en voeten uit de buurt, want hij eet bijna alles. Daardoor stinkt hij enorm uit zijn mond en om het nog erger te maken, praat hij extreem langzaam.

Flain

Flain is een echte slimmerik. Hij maakt altijd plannetjes, pakt elke situatie voorzichtig aan en doet zijn uiterste best om het hoofd koel te houden. Maar als hij te hard nadenkt, vliegt zijn hoofd in brand!

Zorch

Zorch is een brutale grappenmaker die snel genoeg is om overal mee weg te komen. De straalmotoren op zijn rug brengen zijn lompe lijfje verbazingwekkend snel overal naartoe. Hij haalt een grap met je uit en zodra je je omdraait, zie je alleen nog maar een rookwolk.

Vulk

Vulk is de sterkste van het stel. Hij is niet zo slim, maar heeft een warm hart. Zijn hete handen kunnen een ontsnappingsroute graven of een oppervlak zo heet maken dat vijanden er niet overheen kunnen.

Krader

Krader is een stoere kerel met een kort lontje. Hij is altijd recht door zee en is daardoor het meest geschikt als leider van de Cragsters. Met zijn messcherpe draaiende hand kan hij door elke rots klieven en diepe kuilen graven. Hij wordt dus niet zo snel lastiggevallen.

Seismo

Seismo is een verlegen en ietwat nerveuze Mixel. Als Seismo de zenuwen krijgt, trappelt hij soms met zijn voet en dan komen er problemen. Zijn voeten zijn namelijk reusachtig en kunnen aardbevingen veroorzaken die dwars door rotslagen heen gaan.

Shuff

Shuff is een onhandig, verlegen en allervriendelijkst stamlid van de Cragsters. Hij probeert altijd te helpen, maar meestal verplettert hij juist van alles. Zijn lichaam is een soort levende sloopkogel.

Teslo

Teslo is een moedige en vindingrijke klimmer, die met zijn elektrisch geladen staart elk oppervlak kan beklimmen. Teslo wordt altijd aangewezen om op de uitkijk te staan voor zijn stam, de Electroids.

Volectro

Volectro is een warhoofdige Mixel die van grapjes houdt en iets te veel schokken heeft gekregen. Hij hoort bij de Electroids en zijn lichaam geeft statische energie af die dingen aantrekt. En niet alleen lichte dingetjes!

Zaptor

Zaptor is een intens opgeladen adrenalinejunk die overal voor in is. Zijn lichaam is een soort levende bliksemafleider. Hij kan enorme energiestoten opslaan en ergens op loslaten.

Mixels

Mixels zijn grappige, ondeugende wezentjes die in stammen van drie leven in een wereld die draait om combineren. Ze kunnen combinaties maken binnen een stam om grotere, complexere Mixels te vormen, of verschillende stammen combineren om vaardigheden van een andere stam te krijgen. Het enige wat daarvoor nodig is, is een stel bereidwillige Mixels en een Cubit: een magisch vierkant dat een unieke manier vindt om ze te combineren.

PERSONAGES